fbpx
journaling scris in jurnal la scoala

DESPRE PROIECT

Proiectul Journaling în Școli a fost demarat de Alexandra Bădiță și Florina Russu în 2020, la Cluj.

Primul Summit Internațional de Journaling în Educație din lume a avut loc online, pe 26 Martie 2022 și a reunit specialiști de talie mondială, care utilizează tehnica jurnalului în lucrul lor cu adolescenții și copiii.

 După ce jurnalul My First Journal, creat de cele două fondatoare, a ajuns la sute de elevi din toată țara, dar și din afara granițelor, acestea au susținut ore deschise cu școli din Brașov, Cluj, Prahova, Iași, Galați, București, Hunedoara, Pitești. Astfel, mai mult de 300 de elevi din clasele a III-a până într-a XII-a au beneficiat gratuit de cursuri de journaling. 

 

În cadrul summit-ului au fost prezenți 15 speakeri din 8 țări, numărând experți din Brazilia, Canada, SUA, Marea Britanie, Olanda, Elveția, Portugalia și România. Aceștia s-au adresat părinților și cadrelor didactice, precum și tuturor profesioniștilor din domenii adiacente educației.

 

Printre subiectele abordate, s-au numărat: Journaling și Creierul Creativ (Lana Jelenjev), Jurnalul în formarea personalității (Andrei Cojocaru), Jurnalul în Bullying (Hulya Kurt), Jurnalul Reflexiv (Olga Chis), Jurnalul poveste pentru copii (Claudia Groza), Comunitățile de Învățare (Sara Ramos), Jurnalul cercurilor de siguranță (Roxana Petre), Jurnalul de Liceu (Cosmin Georgiu), Jurnal pentru depășirea traumelor (Christine Bergsma), Jurnal pentru dezvoltarea stilului de gândire (Dale Hancock), Jurnalul și funcțiile executive ale creierului (Olimpia Meșa), Experimentul Atlasul Emoțiilor (Barbara Báia), Comunicarea nonviolentă (Shanna Melton).

 

 

Credem că scrisul în jurnal ar trebui predat la clasă de la vârste fragede, pentru că are numeroase beneficii pentru neurodezvoltarea și inteligența emoțională a copiilor. Misiunea noastră este să încurajăm peste 10.000 de elevi din ciclul gimnazial să-și înceapă primul lor jurnal și să se îndrăgostească de arta scrierii expresive, în timp ce își extind vocabularul în limba engleză.

“My first journal” este caietul pe care orice copil și adolescent cu vârsta între 10 și 16 ani ar trebui să-l aibă pe noptieră sau în ghiozdan.

Conștientizare de sine

După vârsta de 4 ani, copiii încep să-și descopere individualitatea. Susținerea stimei și a încrederii de sine sunt esențiale pentru autocunoaștere

Inteligența emoțională

Prin exprimarea propiilor emoții, copiii învață valori importante, precum empatia, compasiunea și generozitatea

Învățare

Studiile arată că scrisul de mână ajută la reținerea informațiilor și trecerea mai ușoară a datelor importante din memoria de scurtă durată în memoria de lungă durată

Creativitate și imaginație

Încurajarea imaginației elevilor prin povești cu supereroi și alte jocuri dezvoltă noi căi neuronale și contribuie la inovație și soluții creative

Obiective

Cei mici învață să-și exprime dorințele, să fie sinceri și să-și evalueze rezultatele, pentru responsabilizarea față de ceea ce își propun la școală și în viitoarea carieră

6 MODULE CU ÎNTREBĂRI, EXERCIȚII CREATIVE ȘI RECOMANDĂRI ÎN LIMBA ENGLEZĂ

  1. Autocunoaștere (Self-awareness)
  2. Emoții (Emotions)
  3. Interacțiunea cu cei din jur (Relationships with others)
  4. Învățarea (Studying)
  5. Cariera (Career)
  6. Starea de bine (Wellbeing)
journal for kids my first journal

Cine poate plasa o pre-comandă a jurnalului?

PROFESORI, DIRIGINȚI, DIRECTORI AI ȘCOLILOR care doresc să încurajeze elevii să scrie într-un jurnal. Acest material auxiliar se adresează claselor de Consiliere și Dezvoltare Personală din ciclul gimnazial, din cadrul orei de dirigenție.  Jurnalul respectă structura modulelor din manual și aduce în plus dezvoltarea vocabularului din limba engleză.

PĂRINȚI care doresc să ofere copiilor un cadou sub forma unui jurnal, pentru a-i încuraja să-și dezvolte capacitatea emoțională și percepția de sine. De asemenea, ei pot începe un ritual împreună cu cei mici, prin alocarea unui moment special din zi, dimineața sau seara, când părinții și copiii scriu laolaltă, fiecare în jurnalele lor.

Prin plasarea unei pre-comenzi pentru unul sau mai multe exemplare ale jurnalului ”My First Journal”, contribui la educația copiilor și sprijini acest proiect pentru a ajunge la cât mai multe școli, prin tipărirea și livrarea mai multor jurnale către unitățile de învățământ din România.

Întrebări frecvente

Apasă pe butonul roșu ”COMANDĂ” oriunde îl vezi pe această pagină. Vei ajunge pe pagina produsului, unde vei selecta numărul de exemplare și unde dorești să fie livrate, apoi calculatorul de preț îți va spune costul final. După ce completezi formularul cu datele tale și faci plata online, vei primi un email de confirmare. 

Data estimată pentru finalizarea tipăririi jurnalului, ediția a II-a este 15 aprilie. Atunci vor pleca toate caietele comandate în avans către deținătorii lor. De menționat că această dată este aproximativă și nu reprezintă o garanție că jurnalul va ajunge pe data de 15 aprilie, ar putea fi gata mai devreme sau mai târziu, dar facem tot ce este posibil pentru ca exemplarele precomandate să fie livrate cât mai repede. 

Livrăm peste tot în România, dar și internațional, de aceea costurile de livrare diferă în funcție de destinație. Atunci când plasezi comanda și adresa, vei vedea și prețul final. Deocamdată, prețurile sunt de 4 euro pentru livrare în România, 10 euro în UE, iar pentru restul destinațiilor între 15 și 20 de euro.

Desigur, te rugăm să ne trimiți datele juridice ale firmei pe adresa de email contact@alexbadita.com și îți vom trimite înapoi pe mail factura.

Profesorii care comandă mai mult de 10 exemplare primesc jurnalul lor gratuit. Vă rugăm să ne scrieți pe adresa contact@alexbadita.com dacă aveți nelămuriri sau pentru comenzi mai mari. 

Copiii modelează comportamentul adulților, așa că îți recomandăm să iei un jurnal pentru tine și apoi îl poți invita pe cel mic să ți se alăture pentru 5 minute în fiecare seară și fiecare să scrie în propriul jurnal. În acest fel, puteți crea un ritual special pe care îl practicați împreună. Oferă-i siguranța că jurnalul lui este doar pentru el și nu îi vei invada intimitatea pentru a citi ce a scris. 

 

Prin plasarea unei pre-comenzi pentru unul sau mai multe exemplare ale jurnalului ”My First Journal”, contribui la educația copiilor și sprijini acest proiect pentru a ajunge la cât mai multe școli, prin tipărirea și livrarea mai multor jurnale către unitățile de învățământ din România. Ne exprimăm recunoștința anticipat pentru contribuția ta la educația copiilor din România și din alte colțuri ale lumii.

APARIȚII ÎN MEDIA

summit internațional journaling în educație

  • Toate jurnalele sunt securizate cu un elastic și vin cu un creion inclus gratuit
  • Profesorii care comandă peste 10 exemplare pentru elevii de la clasă primesc un jurnal gratuit pentru ei

PENTRU PĂRINȚII care doresc să creeze un ritual de journaling alături de copiii lor

despre creatoarele proiectului ”journaling în școli”

ALEXANDRA BADITA

Coach de Journaling și Storytelling, fondatorul brandului Impressivity® by Alexandra, gazda podcastului Live Your Impressivity® Show, Alexandra a primit diplome de Introducere în Neuropsihologie și Terapia Jurnalului și predă arta journaling-ului din 2017. A creat jurnalul în limba engleză "Impress yourself every day" și este autor internațional al cărții "Write Your Way To Happiness". A vorbit pe scene din întreaga lume, iar misiunea ei este de a duce scrierea în jurnal la următorul nivel în rândul antreprenorilor, al tinerilor și copiilor.

FLORINA RUSSU

Profesor titular de literatură universală şi limba engleză, consilier de imagine educaţional, coordonator de programe educative și scriitor, Florina este fondatoarea primei Academii a Eduprenorilor din România, Globularia. Pasiunea sa pentru fotografie s-a transformat într-un business de imagine și imaginar, care cuprinde și video-fotografie de evenimente dedicate proceselor de învățare. Mămică a trei copii şi soția unui om extraordinar, înțelege provocările unei familii interesate de arhitectura unui viitor inovativ.